No comments

Obiective Turistice Bucuresti

Bucuresti este capitala Romaniei, un important centru politic, economic, comercial, financiar, cultural, turistic si unul dintre marile orase ale lumii, impartit administrativ in sase sectoare. Prognoza meteo.
Orasul a fost mentionat pentru prima data in 1459 si a devenit capitala Romaniei in 1862. De atunci, a suferit o serie de schimbari si a devenit centrul mass media, culturii si scenei artistice romane. Arhitectura sa aparte, ce reprezinta un amestec intre istoric, comunist si modern, reflecta istoria variata a orasului.

In perioada interbelica, arhitectura eleganta si sofisticarea i-a adus titlul de “Micul Paris”. Cu toate ca o mare parte din centrul istoric a fost deteriorat de razboi, cutremure si programul de sistematizare a lui Nicolae Ceausescu, majoritatea spatiului a supravietuit si in ultimii ani sufera o expansiune economica si culturala.

apitala Bucuresti este situata in partea de S-SE a tarii, la o altitudine de 60-90 m, pe râurile Dâmbovita si Colentina, la 44°25’50” latitudine nordica (ca si Belgradul, Geneva) si 26°06’50” longitudine estica (ca si Helsinki sau Johannesburg). Orasul are o suprafata de 228 kmp si o o populatie de peste 2 milioane – cam 9% din totalul populatiei si cam 15% din cea urbana. Din punct de vedere al numarului de locuitori, Bucurestiul este al treilea oras din regiune, dupa Atena si Istanbul.

Orasul Bucuresti se afla in sud-estul tarii, între Ploiesti si Giurgiu, pe malurile raului Dambovita, ce se varsa in Arges, afluent al Dunarii. Mai multe lacuri se intind de-a lungul raului Colentina, in perimetrul orasului, precum Lacul Floreasca, Lacul Tei sau Lacul Colentina, iar in centrul orasului exista un lac, Lacul Cismigiu. Acest lac, fosta balta in vechiul oras medieval, este inconjurat de Gradina Cismigiu, inaugurata in 1847 dupa planurile arhitectului german Carl F. W. Meyer.

Pe langa Cismigiu, mai exista doua parcuri mari, Parcul Herastrau (cu Muzeul Satului) si Gradina Botanica, cea mai mare din Romania si care cuprinde peste 10.000 de specii de plante, inclusiv exotice.

Palatul Parlamentului, a fost construit din ordinul dictatorului Ceausescu intre anii 1984 si 1989, este a doua cladire din lume ca marime cu cei 265.000 mp ai ei dupa Pentagon avand o suprafata de 604.000 mp.
Parlamentul României este organ reprezentativ suprem al poporului roman si unica autoritate legiuitoare a Romaniei. Parlamentul impreuna cu Guvernul au si dreptul de initiativa legislativa.

De asemenea, o propunere legislativa poate fi înaintata si de catre un grup de minim 100.000 de persoane cu drept de vot din cel putin un sfert din judetele tarii.

Sursa : http://www.infoghidromania.com/bucuresti.html

REZERVARE HOTELURI BUCURESTI

No Comments Yet.

leave a comment